Het zat al een tijdje in de planning en nu is het zover. Ons bedrijfspand wordt gepimpt; het wordt aan de buitenzijde onder handen genomen en zal een nieuwe, betere uitstraling gaan krijgen. Dat was nodig, vanwege slijtage aan de gevelbeplating, maar ook omdat het wel eens tijd werd voor wat vernieuwing aan de buitengevel.

Ons interieur oogt fris en creatief zoals je van een communicatiebureau mag verwachten. Nu zorgen we ervoor dat dit beeld ook aan de buitenzijde tot zijn recht gaat komen. Dagelijks passeren vele automobilisten en fietsers ons bedrijfspand in de kern van Waalre, dus ook daarvoor is een stukje verbetering de moeite waard. En… we zouden graag nog 1 of 2 bedrijven willen toevoegen aan onze formule Bergstraat23groep.nu.
Er is nog kantoorruimte te huur!

Op basis van een ontwerp dat werd gemaakt door architect Joost Buijs, hebben we Groenen Bouw & Onderhoud opdracht gegeven om de renovatie uit te voeren.

 

Gevelreiniging bij Ligthart Communicatie

 

Gevelreinigen en groen verwijderen
Het voorbereidend werk bestond uit het verwijderen van de begroeiing, waaronder enkele ‘uit de kluiten gewassen’ coniferen die tegen de gevel groeiden. Dat bleek nog geen eenvoudige klus: de stammen moesten er met behulp van een bus met trekhaak worden uitgetrokken. Aansluitend heeft een gevelreinigingsbedrijf alle metselwerk schoongemaakt en waar nodig het voegwerk hersteld.

Asbestsanering
Het belangrijkste onderdeel van de werkzaamheden is het vervangen van de luifels/gevelbeplating en daarvoor moet eerst het oude materiaal verwijderd worden. Na onderzoek bleek de oude beplating asbesthoudend te zijn. Tja, dat kun je dus niet zomaar even slopen, hiervoor is een gespecialiseerd bedrijf nodig.

 

Gevelbeplating wordt verwijderd tbv pimpen bedrijfspand Ligthart Communicatie

 

Maanmannetjes zijn bezig met asbestsanering 'pimpen bedrijfspand'

 

Heezen Asbestsanering en Milieutechniek werd hiervoor ingeschakeld. Niet geheel toevallig zijn zowel Groenen als Heezen BV klanten van Ligthart Communicatie.
Voorafgaand aan de asbestsanering heeft Allround Sign Systems de lichtbakken met het logo van Bergstraat23groep.nu verwijderd.

Nieuwe luifel
Zowel de achterliggende houten constructie als het plaatwerk worden dus compleet vernieuwd. We hebben gekozen voor ‘Plastica Appelrood’, een kunststof met een mooie warme tint. In combinatie met de gevel, die antraciet gaat worden, heeft dit een heel mooi effect.

 

Reclemebureau Waalre krijgt nieuwe gevelbeplating

 

Schilderwerk
Zowel het metselwerk als de metalen raamkozijnen zijn geschilderd. Het metselwerk antraciet, de kozijnen diepzwart. In combinatie met de warme tint van de luifel is dit een fraai gezicht.

Bedrijfspand Ligthart Communicatie is geschilderd; nieuwe uitstraling bijna compleet

 

Verlichting
De buitenverlichting en lichtreclame is geïnstalleerd door Allround Sign Systems. ’s Avonds is ons pand sfeervol aangelicht en het geeft ook een veiliger gevoel bij het openen en sluiten van de voordeur. Uiteraard is gebruik gemaakt van moderne, energiezuinige LED-verlichting.

 

Bergstraat 23 - Waalre - reclamebureau - LED verlichting

 

Nieuwe voordeur
We krijgen een stijlvolle nieuwe voordeur, helemaal gemaakt uit zwaar veiligheidsglas. Bij de eerste poging om deze te plaatsen ging het mis: de deur viel uit de handen van de leverancier. Helemaal aan diggelen. Na wederom 6 weken levertijd kon dan eindelijk de nieuwe deur geplaatst worden. De finishing touch aan ons vernieuwde bedrijfspand!