Precies op de grens van Waalre en Riethoven, waar het riviertje de Dommel stroomt, ligt Energiecentrum De Volmolen. Maarten Hermans, zoon van de Molenaar groeide hier op en maakte ‘spelen’ in het water tot zijn tweede natuur. Kanoën in de wildwaterstroom van de watermolen maakte hem tot een sportman. Hij werd beter en beter, bereikte zelfs de top vier van wildwater-kanoërs in de wereld.

Maarten-Hermans-1In 2012 werd duidelijk dat er vanuit NOC/NSF geen geld meer beschikbaar zou komen voor deze -in Nederland- kleine sport. Om zijn doel te bereiken, deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio, stond Maarten er alleen voor. Van deze tegenslag maakte hij een springplank en hij ging aan de slag met het werven van sponsors en het vormen van een professioneel team. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo traint hij met ‘Iceman’ Wim Hof voor een langere adem en doet hij aan ‘Neurofitness’ voor het optimaliseren van concentratie en reactiesnelheid. En bijna dagelijks is hij in het water achter de Volmolen te vinden.

Op 16 december vond bij De Volmolen een bijeenkomst plaats met mensen die Maarten steunen in zijn missie. Daar sprak Marc van Lokven over de technieken van Neurofitness en waterpolo-coach Robin van Galen hield een inspirerend verhaal over teamvorming en Olympische ambities. De aanwezigen kregen een goed beeld van de weg die Maarten aan het afleggen is. Komend voorjaar moet hij het beste uit zichzelf halen om zich te kwalificeren voor Rio en zijn droom waar te maken. Hij gaat er helemaal voor en dat dwingt respect af. Het merk Maarten Hermans wordt op de kaart gezet!

Volmolen-presentatie-MaartenHermans

 

Ligthart Communicatie moedigt Maarten Hermans graag aan om zijn ambities waar te maken en nodigt haar relaties uit om dit ook te doen. Als hij straks op de Spelen actief is zijn we allemaal trots op onze dorpsgenoot uit Waalre!

MaartenHermans-2