In ons veranderende klimaat komen steeds vaker extreme regenbuien voor. Steden en provincies zoeken naar innovatieve oplossingen om wateroverlast te voorkomen. Steenwol elementen onder het wegdek aanbrengen is zo’n oplossing. Rockflow van Lapinus. Ligthart Communicatie maakte hiervoor een filmscript dat samen met rgb producties werd uitgewerkt tot een docu-film.

Filmscript voor praktijkcase Rockflow

Lapinus is een bedrijf dat tot de Rockwool-Groep behoort. Men richt zich op innovatieve oplossingen met steenwol. De eigenschappen van steenwol op het gebied van geluids- en warmte-isolatie zijn alom bekend. Dat je steenwol ook kunt gebruiken voor het opvangen van (regen)water is voor veel mensen verrassend. Rockflow-elementen worden onder het wegdek aangebracht en fungeren als water-management systeem.

De vraag van Lapinus was: hoe kunnen wij ons Rockflow infiltratiesysteem zo objectief mogelijk onder de aandacht van onze doelgroep brengen? rgb producties werd gevraagd om hiervoor een aantal referentieprojecten op video vast te leggen, waaronder een project in het Limburgse Maasbracht. Voor het maken van een origineel filmscript riep rgb producties de hulp in van Ligthart Communicatie.

Zo kwamen we op het idee om de presentatie door een bekende meteoroloog te laten doen. Het weer en klimaatverandering zijn zeer actuele zaken, die direct verband houden met het probleem ‘wateroverlast’ bij Gemeenten.

We belden met diverse TV-omroepen en kwamen uiteindelijk in contact met Reinier van den Berg. Reinier presenteerde jarenlang het weer bij RTL-4 en is klimaatwetenschapper. Hij kwam naar Maasbracht en presenteerde het verhaal precies zoals we dat in het filmscript hadden voorgelegd. rgb producties maakte de beelden, audioproductie en filmmontage. Zo ontstond een duidelijk verhaal, dat overtuigend wordt gepresenteerd. Precies zoals de klant het voor ogen had.

 

Filmscript RockFlow met Reinier van den Berg

 

Link: https://www.lapinus.com/rockflowinmaasbracht
Onderaan die pagina vind je de filmdocumentaire.

Voor het maken van een origineel filmscript kun je Ligthart Communicatie inschakelen. We maakten filmscripts voor tal van producties. Een voorbeeld: https://ligthartonline.nl/projects/m-heezen-bv/