WordPress verandert de wereld

Wordpress-verovert-de-wereld-283x300Al sinds de jaren tachtig, toen het internet nog in de kinderschoenen stond, houden wij ons bezig met online communicatie. Voor het bouwen van websites hebben we met veel specialisten samengewerkt. Specialisten in webdesign, usability, programmeren, e-commerce, interactive design, database-publishing en nog veel meer. We hebben ervaring opgedaan met IT-bedrijven die een eigen Content Management Systeem gebruiken, maar ook Open Source systemen als Typo3, Joomla, Drupal en WordPress. Met Joomla ontdekten we de voordelen van Open Source, waarbij het bouwen van een website niet is gebonden aan licentiekosten en het (afgeschermde) systeem van één partij. Met de prettige bijkomstigheid dat updates zich als vanzelf aandienen, zodat een website altijd kan voldoen aan de laatste stand der techniek. En bovendien worden Open Source systemen wereldwijd door duizenden IT-specialisten ontwikkeld en door talloze gebruikers getest. Veiliger kan het eigenlijk niet. Dat Open Source software de toekomst heeft was voor ons al snel duidelijk.

Sinds wij steeds meer werken met WordPress als Content Management Systeem, is ons enthousiasme alleen maar groter geworden. WordPress, ooit ontwikkeld als een blogging-systeem, is de laatste jaren uitgegroeid tot een volwaardig CMS, waarmee je prachtige websites kunt maken. Websites die uitnodigen om interactief met je doelgroep te communiceren, eenvoudig zijn in het beheer, optimaal worden weergegeven op smartphones en tablets, goed vindbaar in Google. Natuurlijk, ook met andere systemen is dit allemaal mogelijk. Maar het is niet voor niets dat het aantal gebruikers van WordPress momenteel veruit het snelst groeiend is. Bovendien zijn deze gebruikers echt niet alleen de kleine bedrijven en ZZP’ers die met een beperkt budget van het laagdrempelige WordPress kunnen profiteren. Zo zijn de websites van o.a. eBay, CNN, The New Tork Times, Playstation, Emerce.nl en nog veel meer grote sites in WordPress gebouwd.

Uiteraard is ook onze eigen site in WordPress gemaakt, evenals die van Bergstraat23groep.nu. Recentelijk maakten wij WordPress-sites voor o.a. Rijschoolheezen.nl, NIDO advies, Ondernemers Contact Waalre, en The Golden Rock Regatta. En momenteel werken we aan een nieuwe site voor theater De Hofnar in Valkenswaard, die wordt gekoppeld aan hun ticketing-systeem voor het online bestellen van theaterkaarten.

Je weet natuurlijk nooit zeker of ook WordPress over een paar jaar niet achterhaald zal zijn door weer een nieuw systeem. Maar voorlopig heeft het er alle schijn van dat dit CMS de online wereld aan het veroveren is.